Den internasjonale anerkjennelsen av L. Ron Hubbards litterære verker og bidrag til kunst gjenspeiles i de tallrike proklamasjonene, anerkjennelsene og prisene han har blitt tildelt.

Forfatter
PRISER OG ANERKJENNELSER

Guinness verdensrekorder


Guinness rekordbok Flest lydbøker utgitt av én forfatterGuinness rekordbok
Mest oversatte forfatter i verden. Guinness rekordbok
Flest lydbøker utgitt av én forfatter.

Utover sitt arbeid som Grunnleggeren av Dianetics og Scientology, fortsetter L. Ron Hubbard å være en av verdens mest leste forfattere av populærlitteratur. Han har et internasjonalt salg på rundt femti millioner bøker og et samlet arbeid som strekker seg over femti år.

Derfor, og som et bevis på omfanget av hans litterære arbeid og arv, har vi de fire verdensrekordene hans i Guinness rekordbok: den mest utgitte forfatteren, den mest oversatte forfatteren, forfatteren med de fleste lydboktitlene og det mest oversatte ikke-religiøse arbeidet.

Saturn-prisen – Academy of Science Fiction

Som en anerkjennelse av L. Ron Hubbards bestselgende mesterverk Battlefield Earth.

Selv bare innenfor én sjanger – science fiction – er L. Ron Hubbards preg både uutslettelig og umiskjennelig. Ta for eksempel Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Science fiction-legenden A. E. van Vogt beskrev den som et ubetinget mesterverk. Og den storslåtte 428 750 ord lange romanen var ikke bare en sensasjonell internasjonal bestselger, men mottok også et antall internasjonale litteraturpriser. I tillegg til både Saturn-prisen fra Academy of Science Fiction og en spesiell Gutenberg-pris som et fremragende bidrag til sjangeren, fikk denne romanen også Italias Tetradramma D’Oro-pris som en anerkjennelse av historiens iboende budskap om fred. Den har senere blitt utgitt i et stort antall land, er oversatt til dusinvis av språk og brukes som et eksempel til etterfølgelse på flere universiteter og høyskoler.

Cosmos 2000-prisen – fransktalende lesere

En pris gitt til L. Ron Hubbard for hans ti bind store Mission Earth, valgt av lesere fra Frankrike, Belgia og Sveits.

Og mens Battlefield Earth markerte mr. Hubbards storslåtte tilbakevending til skjønnlitteraturen etter et fravær på tretti år, er hans Mission Earth-serie på 1,2 millioner ord i ti bind med rette ansett som hans storverk. Som en bitende satire har den ikke bare blitt sammenlignet med for eksempel Jonathan Swift, men var også et forlagsfenomen, med ikke mindre enn sju bind på bestselgerlisten for innbundne bøker på én gang. På grunn av dens massive gjennomslagskraft mottok Mission Earth også flere litteraturpriser. De omfattet Frankrikes ettertraktede Cosmos 2000-pris og Italias Nova Science Fiction-pris. (L. Ron Hubbard var for øvrig den første ikke-italieneren som mottok den.)

Det er også alt det Hubbard gav tilbake som en ustoppelig talsmann på vegne av nye forfattere – fra hans undervisningsartikler for kommende forfattere til hans Writers of the Future-konkurranse som nå er anerkjent som det mest respekterte og betydningsfulle forumet for nye talenter innenfor speculative fiction.

La Cravate d’Or avec rosette – Den nasjonale føderasjonen for fransk kultur

For L. Ron Hubbards enestående innsats innenfor kunst, vitenskap og litteratur.

Og i betraktning av L. Ron Hubbards femti år lange karriere – fra pulp fictions storhetstid til hans storslåtte tilbakevending til skjønnlitteraturen i 1980-årene – kommer det ikke som noen overraskelse at Den nasjonale sammenslutningen for fransk kultur gav ham Cravate d’Or avec Rosette, for en enestående innsats innenfor kunst, vitenskap og litteratur. Hans Laurier d’Or fra Comité Prestige d’Europe er ikke mindre betydningsfull. Den fikk han som en anerkjennelse av hans litterære bidrag og forbedring av den franske kulturen.

Writer of the Century-prisen – Mondadori Press

For den hjelpen L. Ron Hubbards bøker har gitt MenneskehetenDessuten, og som en av de mest anerkjente forfatterne i denne eller noen tidsperiode, mottok L. Ron Hubbard med rette Writer of the Century Award fra Mondadori Press, for den hjelpen hans bøker har gitt Menneskeheten.


ET YTTERLIGERE UTVALG AV
PRISER OG ANERKJENNELSER

Dessverre ville hele listen av L. Ron Hubbards priser for kunst og litteratur – fordi den jo omfatter en mange tiår lang karriere og tusenvis av anerkjennelser – være helt umulig å liste opp her. Likevel gir vi nedenfor et kort utvalg av de mange prisene og utmerkelsene han mottok for sitt livsverk innenfor kunst og litteratur: 

Gullmedalje – Akademiet for kunst, vitenskap og litteratur, Paris, Frankrike: Gitt til L. Ron Hubbard for den samlede mengden av hans litterære verker og prestasjoner. 

Offisiell anerkjennelseFNs forfatterforening: Som anerkjennelse av L. Ron Hubbard som en stor science fiction-forfatter i det tjuende århundret. 

ResolusjonCalifornias lovgivende forsamling: Gitt til L. Ron Hubbard for hans arbeid innenfor kunst og for å hjelpe til med å skape et bedre sted å leve for andre. 

Resolusjonbyen Los Angeles: Som anerkjennelse av L. Ron Hubbards resultater innenfor kunst. 

«Dr. Honoris Causa»Det europeiske kunstakademi i Paris, Frankrike: En høy utmerkelse tildelt mr. Hubbard for hans varige påvirkning av vår tids kultur.

AnerkjennelseDen italienske politiorganisasjonen i Milano, Italia: For L. Ron Hubbards bidrag til kunsten. 

Argosy Award – tidsskriftet Argosy: Gitt L. Ron Hubbard for en livstid med prestasjoner innenfor skjønnlitteratur. 

Palmas de Oro AwardDen nasjonale journalistforeningen i Mexico: Gitt L. Ron Hubbard «som en anerkjennelse av fremragende dyktighet innenfor områdene kunst, vitenskap, menneskelig kommunikasjon og kultur».

Æresdoktor i litteraturMoskva statsuniversitet: Gitt L. Ron Hubbard av fakultetet for journalistikk og avdelingen for russisk utenlandsk litteratur for «fremragende prestasjoner innenfor litteratur og filosofi og for hans store humanitære aktiviteter». 

Ingram Book Awardpresidenten, Ingram bøker, New York: Gitt til L. Ron Hubbard som berømt forfatter – med 32 nasjonale bestselgere og over 100 millioner arbeider solgt. 

Diploma of HonorDen internasjonale kunstkomiteen, Frankrike: Som anerkjennelse av L. Ron Hubbard som forfatter og humanist. 

ÆresplakettBrigham Young-universitetets symposium for science fiction og fantasy: Til ære for L. Ron Hubbards uvurderlige bidrag til kunst gjennom Writers and Illustrators of the Future-programmene.