«Hvis du drar på eventyr gjennom livet, har du en god sjanse til å lykkes på papiret. Eventyr betyr ikke akkurat å reise verden rundt, og det betyr ikke store dåder. Å dra på eventyr er som kunst. Du er nødt til å gjennomleve det for å gjøre det virkelig.»
– L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbards
skjønnlitterære bøker

Med 19 bøker på New York Times bestselgerlister og mer enn 250 millioner eksemplarer av arbeidene hans i omløp, er L. Ron Hubbard blant de mest anerkjente og leste forfatterne i vår tid. Han var også blant de mest produktive og populære forfatterne under hele gullalderen til pulp fiction. Mellom 1934 og 1940 dukket omkring 140 historier av L. Ron Hubbard opp i de legendariske pulp fiction-bladene – ofte så mange som tre titler i hver utgave og skrevet under omtrent femten pseudonymer.

For å imøtekomme en slik etterspørsel, skrev han jevnlig mellom syttifem og hundre tusen ord i måneden, og hadde en 90 prosents antagelsesprosent hos utgiverne – første utkast, første presentasjon. Derfor gikk det sjelden en måned uten at navnet L. Ron Hubbard prydet forsiden av et større pulp-blad. 

At historiene hans på en unik måte var hentet fra virkelige opplevelser, så som reiser til Asia og det sørlige Stillehavet, som på den tiden var sjeldne, er på samme måte en del av legenden om L. Ron Hubbard. Og for å si litt mer om det som lå bak den legenden: mellom oppdiktede historier om eventyr på åpent hav og oppdagelsesreiser til fjerne strøk, var L. Ron Hubbard leder for to ekspedisjoner til Karibia og én til over Alaska-halvøya. Derfor ble han opptatt i den berømte Explorers Club før han fylte tretti, og oppnådde et sjeldent skipsførersertifikat.

Med utgivelsen av Dianetics: Den moderne vitenskap om mental sunnhet i 1950, avholdt hans mer alvorlige forskning ham fra videre litterære aktiviteter i de neste tre tiårene. Men for å feire sine femti år som romanforfatter og historieforteller, vendte L. Ron Hubbard i 1980 tilbake til dette emnet med sin allment anerkjente og storslåtte science fiction-historie Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Boken ble umiddelbart en bestselger og fikk snart et vell av internasjonale priser.

Det som generelt anses som L. Ron Hubbards storverk er Mission Earth-serien på ti bind. Denne serien ble også umiddelbart en internasjonal bestselger, og er fremdeles en milepæl i forlagshistorien. Videre, med en tredje generasjon av lesere som nå oppdager beretningene til L. Ron Hubbard, har han for alltid sikret seg en plass i populærlitteraturens historiebøker. 

Finn ut mer på L. Ron Hubbards Historier fra gullalderen.