Litterær arv

«Av kunstneren forventes det at han starter ting», skrev L. Ron Hubbard da denne konkurransen ble startet. «Kunstneren puster livsånden inn i en kultur.» Selv om han snakket om de kommende forfatterne, kunne disse samme oppfatningene helt klart også brukes om ham selv. I dag er det rundt tre hundre millioner skjønnlitterære og faglitterære bøker av L. Ron Hubbard i omløp. Etter hvert som nye generasjoner oppdager arbeidene hans, vil dette tallet bare fortsette å vokse. Men uansett har han satt spor etter seg. Som Stephen V. Whaley, professor i engelsk og fremmede språk, sa det: «L. Ron Hubbard er uten tvil en av de mest produktive og innflytelsesrike forfatterne i det tjuende århundret.»

Som bevis på akkurat dette har et stort antall av hans arbeider blitt hedret med priser fra slike litterære organisasjoner som Den nasjonale franske kulturføderasjonen, Det franske kunst-akademiet, Den europeiske prestisjekomiteen og en pris for fremragende dyktighet fra FNs forfatterforening. Som en anerkjennelse av L. Ron Hubbards litterære arv, fikk han også en Charlie-pris fra Hollywoods Arts Council. Denne prisen markerte faktisk i tillegg starten på en helt ny priskategori for å anerkjenne det Writers of the Future betyr for fantasifull fiksjon som et hele. Som et ytterligere bevis på mr. Hubbards litterære betydning har vi hans usedvanlig store og varierte leserskare – bokstavelig talt fra alle tenkelige deler av samfunnet i nesten hundre land og på hvert eneste større språk på jorden. Til slutt, og noe som igjen vitner om fremtiden, finnes det store antall colleger og universiteter der studentene studerer arbeidet hans, og med det streber etter, som han selv så glødende formulerte det:

«Å skrive, skrive og så skrive litt til. Og aldri tillate tretthet, mangel på tid, støy eller noe annet å få meg ut av kurs.» 

For hele samlingen av informasjon om mr. Hubbards litterære arv, se utgavene i L. Ron Hubbard-serien, Forfatter: Hvordan populærlitteratur tok form, Litterær korrespondanse, brev og dagbøker og Dikt og tekster: Versekunstens estetikk.