Narconon
Rehabilitering av stoffmisbrukere

I tillegg til L. Ron Hubbards Renselsesprogram finnes det større rehabiliteringsopplegget hans som ikke bare tar for seg hva stoff betyr med hensyn til mental og åndelig lidelse, men også hva som førte til misbruket i første omgang. For med mindre dette problemet løses, sitter man for alltid igjen med den opprinnelige tilstanden som stoff var en «løsning» på. Like enestående for Hubbards avvenningsprogram var hans måte å eliminere abstinenssymptomene på, noe som spesielt blir relevant når man tenker på virkningene av opiater og crack-kokain. Lidelsene i forbindelse med abstinenser har tradisjonelt blitt løst ved ganske enkelt å erstatte en avhengighet med en annen, det vil si metadon for heroin, og dette hadde lenge stått i veien for rehabiliteringen av tunge misbrukere. Ikke det at mye noensinne hadde blitt gjort for den innbarkede misbrukeren, ettersom personen med et langvarig stoffmisbruk i motsetning til «fritidsmisbrukeren», sjelden hadde midlene til å betale for det som kalles behandling i en typisk avvenningsklinikk. Uansett, med mr. Hubbards kombinasjon av kosttilskudd, terapeutiske øvelser og mosjon finnes ikke marerittet med abstinenser etter et tungt rusmisbruk lenger.

I dag brukes L. Ron Hubbards stoffavvenningsmetoder i rundt femti land og får æren for å ha reddet titusenvis av ellers fortapte misbrukere fra stoffavhengighet. Først og fremst er metodene hans grunnpilaren i et internasjonalt stoffavvenningsnettverk kjent som Narconon. Det er strategisk plassert globalt og er internasjonalt kjent for det faktumet at Narconon konsekvent har en suksessrate som er minst tre ganger høyere enn det alle andre stoffavvenningsprogram oppnår. De som fullfører programmet på en vellykket måte, har dessuten ikke bare sluttet med stoff, men de har også sluttet å begå forbrytelser. Selv om poenget kan virke opplagt, er det ikke det. Se bare på en viktig undersøkelse som avslørte at 73 prosent av misbrukerne selv også solgte stoff. Etter fullføringen av andre rehabiliteringsprogrammer, fortsatte 37,9 prosent å selge stoff. I en lignende gruppe narkomane som fullførte Narcononprogrammet, solgte ikke en eneste av dem stoff. På samme måte, mens andre programmer klarte å redusere stoff-relaterte ran til 32,3 prosent, begikk de som fullførte Narconon-programmet, ikke noen slike forbrytelser i det hele tatt.

Det er derfor ikke merkelig at Narconon-programmet offisielt er anerkjent som standarden for alle avvenningsprogrammer av den velrenommerte Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities (CARF). Narconons materialer og program hjelper tusener av tunge misbrukere til å befri seg fra stoffenes slaveri, og det er utelukkende basert på L. Ron Hubbards stoffavvenningsteknologi.

For hele samlingen av informasjon om mr. Hubbards løsninger på det epidemiske stoffmisbruket, se utgaven i L. Ron Hubbard-serien, Menneskevenn: Rehabilitering av et neddopet samfunn.

Narconon Arrowhead ved Eufaula-sjøen i Oklahoma: Som midtpunktet i det internasjonale Narconon-nettverket er det ikke bare verdens største bo- og behandlingssenter, men leverer også utdannelse i L. Ron Hubbards rehabiliteringsmetoder til fagfolk innen rehabilitering fra rundt tjue nasjoner