L. Ron Hubbard-serien er det fullstendige biografiske leksikon som skildrer livet og arven til Grunnleggeren av Scientology. Den 3600-siders serien, sammen med den ledsagende fotografiske biografien Bilder fra en livstid er hentet fra mr. Hubbards omfattende personlige arkiver av brev, journaler, essay og bilder.

Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbards Hundreårsjubileum feiret med utgivelsen av Det fullstendige biografiske leksikon

13. mars 2012

For å sette kronen på året for Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbards Hundreårsjubileum, utgav Scientology Kirken det monumentale 16 binds fullstendige biografiske leksikonet, L. Ron Hubbard-serien. Serien ble presentert for et publikum på 6500 Scientologister som var samlet i Clearwater i Florida for den årlige feiringen av mr. Hubbards fødselsdag.

Bilder fra en livstid, den fotografiske kronologien om livet til Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard, presenterer et inngående biografisk portrett gjennom mer enn 500 bilder og medfølgende detaljerte anekdotiske bildetekster.

L. Ron Hubbard-serien gir den første definitive, dyptgående redegjørelsen om mannen som grunnla den eneste større religionen som har oppstått i moderne tid.

Alt i alt er verket over 3600 sider og skildrer mr. Hubbards enestående liv og varige arv, hentet fra hans omfattende personlige arkiver, inkludert aldri tidligere utgitt korrespondanse, journaler og essay.

Det har ofte blitt sagt at mr. Hubbard levde 20 liv i løpet av en enkelt livstid, og denne serien bekrefter det faktumet i usedvanlige detaljer. Det første bindet, L. Ron Hubbard: Et portrett, tjener som en altomfattende introduksjon til den biografiske serien og presenterer en komplett og klarleggende kronologi over hans liv. Inkludert er avgjørende detaljer fra hans tidlige år, hvor han utmerker seg i en alder av 13 år som landets yngste ørnespeider og begynner et livslangt studium av den menneskelige tilstand under opplæring av en elev av Sigmund Freud. Det finnes mer mens en ung L. Ron Hubbard begir seg ut på sine berømte reiser gjennom Asia, hvor han blir en av de få vestlige som fikk adgang til forbudte tibetanske lamaklostre. Kronologien følger også mr. Hubbard som leder av ekspedisjoner og medlem av den prestisjefylte Explorers Club. Med samme oppmerksomhet på detaljer blir lesere presentert alle relevante fakta fra hans oppdagelsesspor i Dianetics og Scientology og hans påfølgende kodifisering av en nøyaktig rute som enkeltmennesker kan følge og stige opp til høyere tilstander av bevissthet.

L. Ron Hubbard: Et portrett gir dessuten en oversikt over mr. Hubbards humanitære innsats: som pedagog med verktøy for læring og lese- og skriveferdigheter som benyttes av hundretusener av pedagoger verden over, som skaperen av et program for rehabilitering av stoffmisbrukere kreditert med å redde titusener, som mannen som inspirerte til et program for resosialisering av kriminelle som er i bruk i 25 land, og som forfatteren av en moralkodeks som er oversatt til 106 språk med bortimot 100 millioner eksemplarer i omløp.

Påfølgende bind i serien belyser mr. Hubbards bragder i vel over et dusin yrker. Som bare ett eksempel: Forfatter: Hvordan populærlitteratur tok form sporer mr. Hubbards legendariske 50 år lange litterære karriere som en ledende skikkelse innen populærlitteratur og forfatter av slike skjellsettende bestselgere som Battlefield Earth og Mission Earth-serien. Det ledsagende bindet, Litterær korrespondanse, gir innsikt i en berømt karriere gjennom hans omfattende samling av brev, inkludert de som er skrevet til legendariske kolleger i den store amerikanske pulp fiction-bevegelsen.

Hele serien er rikt illustrert med mer enn 1000 bilder fra L. Ron Hubbards arkiver – inkludert bilder både av mr. Hubbard og dem som han selv tok.

Hundrevis av bildene som er presentert var aldri tidligere utgitt for det faktum at mange daterer seg et århundre tilbake, og naturligvis ble forringet med tidens gang. Følgelig er bildene i L. Ron Hubbard-serien selv kulminasjonen av et massivt restaureringsprosjekt. Prosessen involverte digital skanning av hundre år gamle bilder og negativer med billedoppløsning selv utover de som brukes på Kongressbiblioteket og Nasjonalarkivet. Team av spesialister restaurerte så omhyggelig hvert bilde, piksel etter piksel, fjernet støv, riper, sprekker og andre defekter. Alt i alt krevde oppgaven mer enn 10 000 arbeidstimer for å fullføres. De resulterende restaurerte bildene, som ellers ville være fortapt, presenteres nå for første gang i usedvanlig klarhet og detalj.

Sammen med L. Ron Hubbard-serien er det utgitt en eksklusiv ledsagende bok med tittelen Bilder fra en livstid. Dette 400-siders bindet i storformat er en fotografisk biografi som skildrer den inngående historien om mr. Hubbards liv gjennom mer enn 500 bilder, håndplukket fra arkivene, og medfølgende detaljerte anekdotiske bildetekster.

L. Ron Hubbard-serien og Bilder fra en livstid er tilgjengelige på 15 oversatte språk.

L. Ron Hubbard-serien inkluderer de følgende titler:

______________

Scientology religionen ble grunnlagt av forfatter og filosof L. Ron Hubbard. Den første Scientology Kirken ble grunnlagt i USA i 1954, og religionen har i dag ekspandert til mer enn 10 000 kirker, misjoner og tilknyttede grupper, med millioner av medlemmer i 167 land.